Rubriky
lyžování Švýcarsko

Klosters – švýcarské lyžařské středisko

lyžování Švýcarsko - Klosters

Lyžařské středisko Klosters leží v nadmořské výšce od 810 m.n.m. do 2844 m.n.m. ve Švýcarských Alpách v kantonu Graubünden. Spolu s dalším lyžařským střediskem, Davos, je Klosters řazen mezi nejlepší lyžařská střediska ve Švýcarsku. Oproti Davos je Klosters sice menší a klidnější, ale to nijak neubírá na kvalitě a luxusu, které středisko nabízí. Je vhodné zejména pro rodiny s dětmi, což jasně dokazuje fakt, že mu byl udělen švýcarský certifikát „Familien wilkommen“ („Vítejte rodiny“). A pokud se vám poštěstí, třeba se tu setkáte i s princem Charlesem, který si toto středisko velmi oblíbil.

Jedno z nejlepších lyžování ve Švýcarsku

Celkem je zde 110 tratí, které jsou rozděleny na 34 černých, 47 červených a 29 modrých sjezdovek. Uměle zasněžováno zde může být 10% tratí.

V celém středisku – údolí –  se nachází osm snowparků se širokou nabídkou vyžití.

Celým údolím vede hustá síť běžkařských tratí, které dohromady měří 70 kilometrů.

Pro přepravu turistů je k dispozici 27 kotevních vleků, 10 sedačkových lanovek a 12 kabinkových lanovek. Všechny vleky a lanovky jsou schopny za jednu hodinu přepravit až 65 000 osob. Díky lanovkám je také Klosters propojeno se střediskem Davos, které se nachází 12 kilometrů od Klosters.

Největším areálem je Strella – Parsenn – Gotschna. Leží na východní straně údolí a jeho dominantou je vrchol Weissfluh (2844 m.n.m.). Nejdelší sjezdovka měří 12 kilometrů, převýšení má více jak 2000 metrů a vede z Weissfluh do Küblis. Návrat zpět do Klosters je však z Küblis možný pouze skibusem.

Ke skipasu, který má platnost déle než 3 dny je potřeba pasová fotografie

V údolí jsou i další areály, avšak o něco menší, než ten předchozí. Jsou to areály Madrsia, Jakobshorn, Pischa a Rinerhorn. Všechny areály jsou propojeny skibusy, které jezdí zcela zdarma.

Po lyžování může Klosters nabídnout návštěvu jedné z mnoha restaurací a barů, bazénů, je zde i kino, divadlo, několik galerií a muzeum hraček či zimních sportů.

Skipas Regional Pass Davos-Klosters platí pro celou oblast Davosu i Klosters, včetně vlakového spojení mezi Davosem a Klosters. Nad tři dny používání skipasu se vyžaduje fotografie.

Toto středisko lyžování ve Švýcarsku je od Prahy vzdáleno 670 kilometrů a od Brna je vzdáleno 874 kilometrů. Klosters je pro Českou republiku jedno z nejbližších švýcarských lyžařských středisek.

Klosters on-line

Sledujte počasí a stav sněhu on-line ve švýcarském středisku Klosters —> počasí Klosters.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *